مبلغ سهام عدالت برای هر نفر چقدر است؟
به گزارش اقتصادنیوز به نقل از تسنیم،طرح سهام عدالت، به عنوان یکی از طرحهای عدالت اجتماعی در دولت نهم آغاز به کار کرد. دولت میخواست که در طرحی اجتماعی برای کاهش فقر، سهامی را در اختیار مردم و دهکهای درآمدی پایین جامعه قرار دهد تا توزیع ثروت بهطور متوازنتری انجام گیرد.
در ابتدای دهه ۸۰ بحث خصوصیسازی شرکتها و صنایع دولتی مطرح شد که با روی کار آمدن دولت نهم در سال ۸۴ این بحث جدیتر دنبال شد تا جایی که در این سال دولت موظف شد تا ۸۰ درصد از سهام شرکتهای دولتی را به بخش خصوصی واگذار کند. در همین راستا موضوع سهام عدالت از جانب دولت وقت مطرح شد.
قرار بر این شد تا سهام شرکتهای بزرگ دولتی (شامل ۴۹ شرکت بورسی و غیربورسی) از طریق شرکتهای سرمایهگذاری تعاونی استانی بین دهکهای آسیبپذیر جامعه تقسیم شود. سپس سازمان خصوصیسازی نسبت به عملکرد شرکتهای واگذار شده سود سهام را در دورههای مشخص به حساب افراد واریز کند.
بدین ترتیب هم از اقشار کمدرآمد حمایت میشد و هم دولت به هدف خود یعنی همان خصوصیسازی شرکتهای دولتی دست مییافت. ابتدا قرار شد که برخی از اقشار خاص این سهام را دریافت کنند. اما در ادامه برخی اقشار دیگر نیز به آنها اضافه شدند تا به گفته مسئولان تعداد افراد تحت پوشش سهام عدالت به ۴۹ میلیون نفر برسد.
بنابراین اسفند سال ۹۵ بود که دولت یازدهم با رونمایی از سامانه ساماندهی سهام عدالت ارائه صورتحساب سهام عدالت را آغاز کرد و گفته شد که ۴۹ میلیون ایرانی میتوانند با مراجعه به این سامانه، سود آن را دریافت کنند.
طی سالیان گذشته سازمان خصوصیسازی به نحوی از جانب مردم مدیریت سهام آنها را بر عهده داشته است. به گونهای که در چندین مرحله سود عملکرد این شرکتها را به حساب افراد واریز کرده است. «سهام عدالت» که سود نقدی محدودی در سالهای گذشته برای دارندگان آن داشت، پس از آزادسازی آن به دارایی ارزشمندی تبدیل شده است.
براساس این گزارش در اردیبهشت سال ۱۳۹۹ با فرمان مقام معظم رهبری، مبنی بر آزادسازی سهام عدالت، سازمان خصوصیسازی و شورای عالی بورس بلافاصله مقدمات آزادسازی سهام عدالت را فراهم کردند تا مردم به حق و حقوق قانونی خود برسند و بتوانند سهام عدالت خود را با دستان خود مدیریت کنند.
از بین ۴۹ میلیون دارنده سهام عدالت تاکنون بر اساس آخرین تخمینها حدود ۱۷ میلیون نفر روش سهامداری مستقیم را انتخاب کردهاند، به این معنی که خودشان میتوانند سهام ۳۶ شرکت بورسی حاضر در سبد سهام عدالت را مدیریت کرده یا اینکه فعلا دستکم ۳۰ درصد کل آن را از طریق سیستم بانکی بفروشند.
با گذشت سالها باز هم سهام عدالت برای بسیاری از مردم محل سوال است. از آنجا که بسیاری از مردم دانش کمی در خصوص مسائل سرمایهگذاری و اقتصادی دارند، لذا علیرغم دریافت سود سهام عدالت، اما باز هم سردرگم هستند.
تاکنون سامانهها و روشهای مختلفی برای مدیریت مستقیم سهام عدالت و بهرهمندی از منافع آن راهاندازی شده است اما در حال حاضر که بیش از یک ماه از آزادسازی سهام عدالت میگذرد و بالغ بر ۱۷٫۵ میلیون نفر روش مستقیم را انتخاب کردهاند، مردم همچنان سوالات متعددی را درباره انتخاب این دو روش و نحوه مدیریت سهام خود دارند و اکثر مردم نمیدانند چه کنند سهام خود را بفروشند یا نگه دارند و عموما از اصلاحات بورسی که در این ایام بیان میشود اطلاع کامل ندارند.
مطالب تصادفي
- رهن و اجاره در مناطق مختلف تهران چند؟+جدول قیمت
- شروط برخورداری بازنشستگان از وام ویژه مسکن
- احتمال تداوم تبادل زندانی بین ایران و آمریکا
- محمود موسوی مجد، جاسوس محکوم به اعدام (عکس)
- آدم ربایی مسلحانه دزدان طلا ! +عکس
- باید برای موج بزرگی از اعتراضات آماده باشیم
- محاکمه سلطان سوخت و نوچه هایش در قم
- پیشنهاد پرسپولیس فوقالعاده بود و قبولش کردم
- کشف بیش از ۲ تن مرفین در غرب استان تهران
- نیمکت نشینی لژیونر ایرانی مقابل پورتو